Bemiddelen in organisaties en met groepen (2022-2023)

2223-bemidd-org-gr
Nederlands

Samenleven en samenwerken is in belastende omstandigheden lastig omdat verschillende partijen verschillende en soms tegenstrijdige belangen en verwachtingen hebben. Een probleem- en conflict oplossend proces kan in zo’n omstandigheden vastlopen waardoor de belanghebbenden eveneens vast komen te zitten. Dit is op korte termijn onhoudbaar omdat de samenwerking of het samenleven één aanslepend conflict wordt. De financiële, fysieke en psychologische schade wordt groot.

Als je als bemiddelaar ingeschakeld wordt in processen  binnen een organisatie is het nodig om gesystematiseerd en gefaseerd te werk te gaan.   Om dit als bemiddelaar te kunnen doen hanteren we enerzijds een methode ontwikkeld door Vialogos. Het uitgangspunt zijn de belangen die de levenskwaliteit van de betrokkenen bepalen. Ze worden zeer expliciet gemaakt en zijn het kader van een oplossing waarin de belangen van alle betrokkenen een plaats krijgen.

Vervolgens passen we het bemiddelingsmodel toe op de in kaart gebrachte problemen. Iedereen respecteren in wat voor hem / haar belangrijk is en de gemeenschappelijkheid achter het ogenschijnlijke verschil stilaan in kaart brengen zijn de sleutels om tot gedeelde en gedragen oplossingen te komen.

Specifieke aandachtspunten bij het werken met groepen / teams worden belicht en uitgeprobeerd.

Deze navorming wordt verzorgd door Franky De Meyer (bemiddelaar, trainer VCOK) in samenwerking met Bart Libbrecht (Vialogos).

  • Sessie 1 - vrijdag 29/09/2023
  • Sessie 2 - vrijdag 6/10/2023
  • Sessie 3 - vrijdag 13/10/2023
  • Sessie 4 - vrijdag 27/10/2023

De sessies starten telkens om 9u30 en eindigen om 15u30. Er wordt een pauze voorzien van één uur, met lunch.

 

Inschrijven kan enkel voor de volledige reeks.

Schrijf je hier in voor lessen uit deze cursus

Bemiddelen in organisaties en met groepen (4 lesdagen)

Laatste plaatsen
Beschrijving

Trainers: Franky De Meyer (bemiddelaar, trainer VCOK) in samenwerking met Bart Libbrecht (Vialogos).

Inschrijven kan enkel voor de volledige reeks.

Opmerkingen

De KMO-portefeuille kan voor de betaling van het inschrijvingsgeld worden aangewend (registratienummer: BSC-0001639). Voor initiatieven in het kader van levenslang leren waarvoor je inschrijft bij de academie gebruik je het UGent-erkenningsnummer DV.O103194.