Prejudiciële vragen aan het Grondwettelijk Hof: een praktische toelichting

2223-Prejudiciële vragen
Nederlands

Van de politierechtbank tot het Hof van Cassatie, van familierecht tot fiscale procedures, in alle mogelijke geledingen van de rechterlijke orde kan een advocaat, al dan niet op eigen initiatief, geconfronteerd worden met de nood om een prejudiciële vraag te stellen aan het Grondwettelijk Hof. Tegelijk is dit voor de meeste advocaten, net als voor de meeste rechters, niet bepaald routine. In deze lezing wordt op zeer praktische wijze bekeken wat de valkuilen, maar ook de mogelijkheden zijn van de prejudiciële procedure bij het Grondwettelijk Hof.  

18:30 Lezing

20:00 Vragen

De kmo-portefeuille kan aangewend worden voor de betaling van het inschrijvingsgeld (ons accreditatienummer: DV.O103194).

Schrijf je hier in voor lessen uit deze cursus

Prejudiciële vragen aan het Grondwettelijk Hof: een praktische toelichting

Beschrijving

In 2020 publiceerde het Grondwettelijk Hof een aantal praktische aanbevelingen voor zowel verwijzende rechters als partijen. Een passage bij het Grondwettelijk Hof is voor de meeste verwijzende rechters én voor de meeste advocaten immers geen dagelijkse kost. In deze lezing worden de procedures bij het Grondwettelijk Hof toegelicht door een referendaris, aan de hand van deze aanbevelingen en voorbeelden uit de praktijk. 

Opmerkingen

De KMO-portefeuille kan voor de betaling van het inschrijvingsgeld worden aangewend (registratienummer: BSC-0001624). Voor initiatieven in het kader van levenslang leren waarvoor je inschrijft bij de academie gebruik je het UGent-erkenningsnummer DV.O103194.

Inschrijven

Prijs
€ 100,00
Eventuele kortingsprijs afh. van uw profiel (zie winkelmandje)