Taal en Recht

Taal en recht zitten overal. Taal zit in recht. En recht zit in taal. Gandaius Academy wil onderzoeken belichten die (al dan niet uitdrukkelijk) zowel taalaspecten als juridische aspecten bevatten. 

Op het programma staat een brede waaier van interessante onderzoeken: van het recht op vertaling in strafzaken (door Sara Delva) tot meertalige rechtsbijstand voor asielzoekers (Marie Jacobs) en talige strategieën bij niet-begeleide minderjarigen (Lotte Remue) tot de seksuele oriëntatie en genderidentiteit in de Belgische asielprocedure (Liselot Casteleyn).

  • Het recht op vertaling in strafzaken - Sara Delva
  • Meertalige rechtsbijstand voor asielzoekers - Marie Jacobs
  • Communicatie en talige strategieën tussen niet-begeleide minderjarigen en hun voogd - Lotte Remue
  • De seksuele oriëntatie en genderidentiteit in de Belgische asielprocedureLiselot Casteleyn

Gandaius Voorsprong

Onder het label “Gandaius Voorsprong-serie” geven wij graag het woord aan nieuwere namen in de onderzoekswereld, met name aan (jonge) onderzoekers van de faculteit Recht en Criminologie. Zij delen de resultaten van inzichten die ze opdeden in het kader van hun lopend doctoraatsonderzoek, met bijzondere aandacht voor de praktische toepassing ervan in het werkveld. 

OPGELET:

Deze studieavond wordt aangeboden onder de vorm van een on demand webinar. U bekijkt dan op een timing naar keuze deze bijdrages, aan de hand van de controlevragen kan er ook een aanwezigheidsattest bekomen worden ten einde studiepunten te ontvangen. Gelieve de controlevragen te beantwoorden vóór 1 mei 2024!

Schrijf je hier in voor lessen uit deze cursus

Voorsprong - 'Taal en Recht'

Online beschikbaar
Opmerkingen

De KMO-portefeuille kan voor de betaling van het inschrijvingsgeld worden aangewend (registratienummer: BSC-0001628). Voor initiatieven in het kader van levenslang leren waarvoor je inschrijft bij de academie gebruik je het UGent-erkenningsnummer DV.O103194.

 

Inschrijven

Prijs
€ 100,00
Eventuele kortingsprijs afh. van uw profiel (zie winkelmandje)