Artificial Intelligence in het privaat- en ondernemingsrecht: enkele recente ontwikkelingen

AI
Nederlands

Artificial Intelligence vormt een grote uitdaging voor regelgevers en rechtshandhavers wereldwijd. Verschillende onderzoekers van de faculteit Recht en Criminologie gaan in het kader van hun doctoraatsonderzoek op deze uitdagingen in.

Deze studie-avond vormt de kick-off van onze Gandaius Voorsprong-serie en vindt plaats op 9 februari 2023. Onder het label “Gandaius Voorsprong” geven wij graag het woord aan nieuwere namen in de onderzoekswereld. Zij delen de resultaten van hun doctoraatsonderzoek, met bijzondere aandacht voor de praktische toepassing ervan in het werkveld.

Tijdens deze studieavond bieden zij een overzicht van een aantal belangrijke recente ontwikkelingen binnen hun onderzoekdomeinen, met focus op de belangrijke aandachtspunten voor de rechtspraktijk.

Schrijf je hier in voor lessen uit deze cursus

Artificial Intelligence in het privaat- en ondernemingsrecht: enkele recente ontwikkelingen

Online beschikbaar
Beschrijving

- Julie Goetghebuer - AI & kredietverlening: het gebruik van AI-credit scoring

- Floris Mertens - Het gebruik van AI in het bestuur van vennootschappen: juridische krachtlijnen

- Paulien Wymeersch - AI-output en auteursrecht

- Henri Arno - Natuurlijke taalverwerking: mogelijkheden voor juristen

- Wim De Mulder - Het introduceren van artificiële intelligentie in de rechtbank: falingen, uitdagingen en opportuniteiten

Opmerkingen

De KMO-portefeuille kan voor de betaling van het inschrijvingsgeld worden aangewend (registratienummer: BSC-0001618). Voor initiatieven in het kader van levenslang leren waarvoor je inschrijft bij de academie gebruik je het UGent-erkenningsnummer DV.O103194.