Micro-credential 'Consumentenrecht'

Stap binnen in de boeiende wereld van consumentenrecht in België en Europa! Deze cursus is jouw sleutel tot het begrijpen, interpreteren en toepassen van wetten die consumenten beschermen. Je leert niet alleen de regelgeving te doorgronden, maar ook hoe deze wordt toegepast in de praktijk. Na het voltooien van deze cursus ben je in staat om complexe situaties te analyseren aan de hand van relevante wetgeving, rechtspraak en theoretische kaders.

Maar dat is niet alles - deze cursus gaat verder dan alleen wetboeken. Je wordt ook bewust gemaakt van de impact van consumentenwetten op bedrijfsstrategieën en het dagelijks leven. Ontdek hoe regels over bijvoorbeeld verkooppromoties en de bescherming van vliegtuigpassagiers invloed hebben op marketing en servicebeleid. Bovendien duiken we in de wereld van digitalisering met topics zoals online marktplaatsen, en onderzoeken we de groeiende belangstelling voor duurzaamheid, met aandacht voor bezorgdiensten en het herroepingsrecht.

Klaar om jouw kennis te verdiepen en te ontdekken hoe consumentenrecht de wereld om ons heen vormgeeft? Schrijf je nu in en maak je klaar voor een leerzame en boeiende reis!

Ben je op zoel naar een grondige analyse van de bescherming van de consument in het financieel recht? Dan verwijzen we je graag door naar de micro-crendetial 'Privaat bankrecht'.

  • Je hebt de keuze om de micro-credential on campus, of naar eigen keuze (van plaats en tijd) de opgenomen lessen te verwerken. 
  • Je kan deze micro-credential volgen in het kader van een bevorderingsprocedure bij de overheid.

Schrijf je hier in voor lessen uit deze cursus

Micro-credential 'Consumentenrecht'

Online beschikbaar
Beschrijving

Inschrijven

Voor deze micro-credential kan u eenvoudig inschrijven via deze link

KMO-portefeuille

De KMO-portefeuille kan voor de betaling van het inschrijvingsgeld worden aangewend. Voor initiatieven in het kader van levenslang leren waarvoor je inschrijft bij de academie gebruik je het UGent-erkenningsnummer DV.O103194.

Toelatingsvoorwaarden

Voorkennis van verbintenissenrecht is aan te raden, aangezien de kennis van het contractenrecht noodzakelijk is voor een goed begrip van het consumentenrecht. Voor het overige is geen voorkennis vereist.

Opmerkingen
Eindcompetenties
  1. Grondige kennis hebben van het Belgische en het Europese consumentenrecht.
  2. Verbanden leggen tussen het consumentenrecht en andere domeinen van het gemeenrecht.
  3. Kennis van het domein aanwenden om concrete problemen betreffende het consumentenrecht op te lossen aan de hand van relevante wetgeving, rechtspraak en rechtsleer te editeren.
  4. Kritische analyse van de regelgeving binnen het kennisdomein.
  5. Bewust zijn van de implicaties van regelen van consumentenbescherming op he maatschappelijk leven (miv duurzaamheidsissues).
  6. Mondeling toelichten van en discussiëren over consumentenrechtelijke vragen