Micro-credential 'Gezondheidsrecht'

Duik dieper in de intrigerende wereld van gezondheidszorgwetten en -praktijken met onze micro-credential! Verken de complexe regelgeving rond de organisatie van de gezondheidszorg en de uitoefening van gezondheidszorgberoepen, en ontdek de juridische aspecten van cutting-edge medische technologieën.

Van de regulering van medische praktijken tot de bescherming van patiëntenrechten, deze cursus behandelt een breed scala aan boeiende onderwerpen. Ontdek de dynamiek van de relatie tussen arts en patiënt, de ethische kwesties rond het beginnend en eindigend leven, en de verantwoordelijkheid bij medische fouten, met praktijkvoorbeelden gebaseerd op rechtszaken.

Maar dat is nog niet alles - we verkennen ook de wereld van orgaantransplantatie, medisch onderzoek, privacybescherming en het beroepsgeheim in de gezondheidszorg. Met boeiende discussies over onderwerpen als recht en genetica, vergoedingen voor artsen en nog veel meer!

Klaar om jouw kennis te verdiepen en de complexiteit van de gezondheidszorg te ontrafelen? Schrijf je vandaag nog in en maak je klaar voor een opwindende en leerzame reis.

  • Je hebt de keuze om de micro-credential on campus, of naar eigen keuze (van plaats en tijd) de opgenomen lessen te verwerken.
  • Je kan deze micro-credential volgen in het kader van een bevorderingsprocedure bij de overheid.

Schrijf je hier in voor lessen uit deze cursus

Micro-credential 'Gezondheidsrecht'

Online beschikbaar
Beschrijving

Inschrijven

Voor deze micro-credential kan u eenvoudig inschrijven via deze link

KMO-portefeuille

De KMO-portefeuille kan voor de betaling van het inschrijvingsgeld worden aangewend. Voor initiatieven in het kader van levenslang leren waarvoor je inschrijft bij de academie gebruik je het UGent-erkenningsnummer DV.O103194.

Toelatingsvoorwaarden
  • Een voldoende basis van het Belgisch positief recht is aan te raden.
Opmerkingen

Eindcompetenties

  1. Kennis hebben van de basiswetgeving van de regelgeving betreffende de uitoefening van de geneeskunde naar Belgisch recht.
  2. De wetgeving en rechtspraak lezen, interpreteren en plaatsen in een globale context.
  3. Kritisch benaderen van casuïstiek rekening houdend met gezondheidsrechtelijke normen.
  4. Voorstellen van oplossing formuleren en motiveren voor ethische of juridische dilemma's in de gezondheidszorg.