Micro-credential 'Milieurecht'

Ontdek de fascinerende wereld van milieurecht met deze uitgebreide micro-credential. Of je nu een nieuwkomer bent in het veld of een doorgewinterde professional die zijn kennis wil uitbreiden, onze cursus biedt een diepgaand inzicht in alle aspecten van milieurecht.

In het eerste deel van de cursus maak je kennis met de fundamenten van milieurecht, waarbij we aandacht besteden aan belangrijke internationale, Europese en nationale instellingen en hun bevoegdheden.

Het tweede deel van de cursus zoomt in op de doelstellingen, basisprincipes en instrumenten van milieubeleid en -recht, met bijzondere aandacht voor duurzame ontwikkeling en de relevante duurzame ontwikkelingsdoelstellingen.

In het derde deel duiken we dieper in op de milieuwetgeving in Vlaanderen, met een focus op klimaatbeleid en milieuhygiënerecht.

Of je nu geïnteresseerd bent in het ontwikkelen van beleid, het naleven van regelgeving of gewoon meer wilt weten over dit belangrijke onderwerp, onze cursus biedt een uitstekende leerervaring.

  • Je hebt de keuze om de micro-credential on campus te volgen, of naar eigen keuze (van plaats en tijd) de opgenomen lessen te verwerken. De evaluatie loopt gelijk met de evaluatie van de andere studenten.   
  • Je kan deze micro-credential volgen in het kader van een bevorderingsprocedure bij de overheid.

Schrijf je hier in voor lessen uit deze cursus

Micro-credential 'Milieurecht'

Online beschikbaar
Beschrijving

Inschrijven

Voor deze micro-credential kan u eenvoudig inschrijven via deze link

KMO-portefeuille

De KMO-portefeuille kan voor de betaling van het inschrijvingsgeld worden aangewend. Voor initiatieven in het kader van levenslang leren waarvoor je inschrijft bij de academie gebruik je het UGent-erkenningsnummer DV.O103194.

Opmerkingen

Eindcompetenties:

  1. Een grondige en gespecialiseerde wetenschappelijke kennis hebben van en inzicht hebben in de institutionele context van het milieubeleid en het milieuhygiënerecht met toepassing in het Vlaamse gewest.
  2. Juridische teksten en bronnen met betrekking tot de institutionele context van het milieubeleid en het milieuhygiënerecht met toepassing in het Vlaamse gewest vinden, naar waarde schatten en analyseren.
  3. De rechtsregels binnen het kennisdomein toepassen op concrete gevallen.
  4. Zelfstandig milieurechtelijke problemen duiden en kritisch analyseren.
  5. Schriftelijk en mondeling rapporteren over analyses van milieurechtelijke problemen met zin voor synthese.